Spangcollier GDX “Amsterdam” Ametrien

Gouden collier ametrien amethist diamant amsterdamse school art deco
Portiek deur Amsterdam Art Deco
Charlotte met GDX Amsterdam Ametrien Diamant goud

Spangcollier GDX Amsterdam Ametrien

Veel van mijn inspiratie komt uit architectuur. Meestal zijn ogen gericht op de Amsterdamsche School maar ook kleine uitstapjes naar andere modernistische stijlen van bijvoorbeeld Erich Mendelsohn doen het goed met mijn inspiratie.

Deze geel gouden choker met hanger geïnspireerd door een art deco portiekdeur in Amsterdam, aan de Overtoom om precies te zijn. Het gebouw, dat in 1923 door Piet Marnette werd ontworpen, was oorspronkelijk de thuisbasis van de verkeerspolitie en huist tegenwoordig volgens mij Basic Fit. Ondanks de veranderende functies blijft dit één van de mooiste gebouwen van Amsterdam, waar Piet Marnette bij de dienst gemeentewerken werkte als architect. Het is mijns inziens ook het mooiste gebouw dat hij heeft ontworpen, want zowel het administratiegebouw van de Gemeentetram als de tevens door hem ontworpen hoofdgebouw van de gemeentelijke telefoondienst hebben niet de zwier die het Politiebureau voor het Verkeerswezen wel heeft. Wellicht komt dat doordat Piet Marnette dit keer niet samenwerkte met beeldhouwer Hildo Krop

Item details

  • Naam: Spangcollier GDX Amsterdam Ametrien GG
  • Prijs: €5975,-
  • Specificaties: geel goud met Ametrien met prachtig kleurverloop van diep paars naar helder wit, 12 top kwaliteit diamanten kleur D, lengte hanger +/- 2,5cm, lengte choker ong. 40cm (aanpasbaar)
Shoulderduster oorbellen geode
Necklace collier Firenze gold goud multi
Gingko Biloba blad goud ketting
Collier GDX Queen goud platina
Hanger “Amsterdam” Topaas witgoud
Menu