Over ons • Edelsmid en diamantzetter

Charlotte Vogel • Edelsmid en diamantzetter

Juwelenontwerper en edelsmid Charlotte Vogel heeft een motto en dat is “Mens, durf te leven!”. Als ontwerper achter het merk The Gold Xperience ® is haar missie om kleur en passie in het leven te brengen met haar juwelen.

Stoere elegantie

Charlotte Vogel timmert al  ruim 10 jaar aan de weg. In haar atelier met winkel in Baarn maakt de goudsmid eigenhandig juwelen van ontwerp tot eindproduct. Haar inspiratie haalt ze uit (binnenhuis)architectuur – met name Amsterdamse School – en muziek of de artiest.

De karaktervolle non-figuratieve sieraden van Charlotte worden gekenmerkt door geometrie en symmetrie. De vertaalslag van Amsterdamse School in de architectuur naar het juweel vind je voornamelijk in het gebruik van convexe en concave vormen. Toch zijn ook sporen uit de islamitische kunst zichtbaar, kunst waarbij traditioneel geometrie een grote rol speelt en die vrijwel nooit figuratief is.

Invloeden uit de popcultuur zijn er ook. Met name Prince een grote inspiratiebron. De androgyne onverschrokkenheid in de persoon van Prince vind je in de juwelen van Charlotte terug in een uitgesproken kleurkeuze. Vrijwel alle sieraden zijn bezet met heldere kleurrijke edelstenen die de stukken het stoere karakter geven die Charlotte Vogel beoogt.

Charlotte (1979) deed de Vakschool in Schoonhoven

Rhonda • Uw gastvrouw

U wordt hartelijk verwelkomd door onze huishond Rhonda, alias Muis. Zolang u met goede bedoelingen komt zal haar staart vriendelijk zwaaien!

Hond Rhonda bij goudsmid
Menu