Assieraden, herinne-ringen & memoriesieraden

Een geliefde verliezen is het ergste wat er is. Het besef dat je hem of haar nooit meer gaat zien of vasthouden is moeilijk te verwerken. Je wil je dierbare het liefst dichtbij je hebben.. en dat kan ook na de dood. In een assieraad kan je een beetje as van je overleden dierbare bewaren en dicht op de huid dragen. Een beetje haar zichtbaar of onzichtbaar verwerken in een memoriesieraad behoort ook tot de mogelijkheden. Ook het laseren van de foto of een vingerafdruk van de dierbare is een mogelijkheid.

Bij The Gold Xperience ® hebben we geen grote collectie prefab assieraden, herinne-ringen en memoriesieraden. Je dierbare was uniek en jullie band was speciaal. Daarom maken we persoonlijke assieraden op maat en naar wens van de nabestaanden. Zo kan het ook zijn dat je misschien wel een memoriesieraad wil hebben waar een bepaalde symboliek in zit, en niet perse as van de overledene. De ene wil graag een foto of vingerafdruk in het persoonlijke sieraad, de ander wil wat as of haar verwerkt hebben in het memoriesieraad. Of een symbool of een bepaalde steen die een symbolische waarde heeft. Je kan daarbij bijvoorbeeld denken aan een lemniscaat (infinity) of een keltische liefdesknoop. Het is zelfs mogelijk om een diamant te laten maken van de as van de overleden dierbare. De as wordt dan in een laboratorium onder extreem hoge druk verwerkt tot een echte diamant. Dit proces is gelijk aan het proces dat in de natuur voorafgaat aan het ontstaan van een natuurlijke diamant, alleen vindt het dit keer plaats in een laboratorium en wordt het versneld. Een zeer speciaal aandenken aan je geliefde.

Ook je (huis)dier kan een dierbare zijn. Dat begrijpen we hier heel goed. Als je beste maatje is overleden kunnen we een mooi sieraad maken als aandenken aan bijvoorbeeld je hond of kat. Een pootafdruk of een plukje vacht kan mooi worden verwerkt in een armband of hanger. Natuurlijk kan ook paardenhaar worden omgezet in een waardig memoriesieraad.

In een persoonlijk gesprek zullen we erachter komen wat karakteristiek is geweest voor de overledene en wat jullie band kan symboliseren. Zo komen we tot een uniek en persoonlijk assieraad waar je nog lang troost uit kan putten.

Menu