Ice Ice baby

Streetwise, icewise

Het begon in het midden van de jaren ’70 van de vorige eeuw in de hiphop-scene in de Bronx in New York: de hiphop. De muziekstijl was nauw verbonden met de Afro-Amerikaanse straatcultuur en werd al gauw ook zichtbaar in het modebeeld. De stijl liet in de loop der decennia steeds andere variaties zien en zo ging de hiphopstijl van de coole B-Boylook via het ultraflashy “Ghetto Fabulous” naar wat we tegenwoordig meer als algemene casual mode zien. Daarbij is deze nieuwe mode wijd verspreid geraakt over de hele wereld en ook geadapteerd door “witte” bevolkingsgroepen.

Dat bij de hiphopstijl ook sieraden horen is duidelijk. Grills, naamplaten, “chains”, grote ringen, “deurknop”-oorknoppen, piercings en tunnels. Als het maar groot is en bezet met veel diamanten, wat in straattaal “ice” heet. Maar dat piercings en tunnels al lang niet alleen meer worden gedragen door gangsters en rappers moge duidelijk zijn. Zo hebben grote modemerken als bijvoorbeeld Dolce&Gabbana en Gucci de chains, grote gouden kettingen, tot stijlicoon gemaakt.

Tegenwoordig is ook de piercing en de tunnel niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar om een stijlvolle piercing of tunnel te vinden die gemaakt is van hoogwaardige materialen, is nog wel een uitdaging. Daarom maken we bij The Gold Xperience ® nu ook deze categorie juwelen, gemaakt van goud of platina en bezet met de mooiste edelstenen: IceWise.

Menu