Over ons • goudsmid en diamantzetter

Charlotte Vogel – Goudsmid en diamantzetter

Juwelenontwerper en goudsmid Charlotte Vogel heeft een motto en dat is “Mens, durf te leven!”. Als ontwerper achter het merk The Gold Xperience ® is haar missie om kleur en passie in het leven te brengen met haar juwelen.

Stoere elegantie

Charlotte Vogel timmert al een paar jaar aan de weg. In haar atelier met winkel in Baarn maakte ze de afgelopen 6 jaar eigenhandig, en inmiddels met enkele medewerkers, juwelen van ontwerp tot eindproduct. Haar inspiratie haalt ze uit (binnenhuis)architectuur – met name Amsterdamse School – en muziek of de artiest.

De karaktervolle non-figuratieve sieraden van Charlotte worden gekenmerkt door geometrie en symmetrie. De vertaalslag van Amsterdamse School in de architectuur naar het juweel vind je voornamelijk in het gebruik van convexe en concave vormen. Toch zijn ook sporen uit de islamitische kunst zichtbaar, kunst waarbij traditioneel geometrie een grote rol speelt en die vrijwel nooit figuratief is.

Invloeden uit de popcultuur zijn er ook. Hoewel het tegenstrijdig klinkt, is met name Prince een grote inspiratiebron. De androgyne onverschrokkenheid in de persoon van Prince vind je in de juwelen van Charlotte terug in een uitgesproken kleurkeuze. Vrijwel alle sieraden zijn bezet met heldere kleurrijke edelstenen die de stukken het stoere karakter geven die Charlotte Vogel beoogt.

Charlotte (1979) deed de Vakschool in Schoonhoven

Sebastiaan – Diamantzetter

Goudsmid Sebastiaan is in de leer geweest bij meester diamantzetters. Hij is dan ook gespecialiseerd in de het zetten van onze edelstenen in de meest gangbare maar ook in zeldzame zettechnieken. Hij zorgt daarbij ook voor de inkoop van de beste diamanten en andere bijzondere edelstenen. Een diamant gezet door Sebastiaan schittert als in geen enkele andere ring!

Sebastiaan deed ook de Vakschool in Schoonhoven

Felix – Reparatie van juwelen

Basisgoudsmid Felix doet de kleinere reparaties aan juwelen. Een kettinkje solderen of een ring vergroten? Hij draait er zijn hand niet voor om.

Ook Felix is met een diploma afgeleverd door de Vakschool Schoonhoven.

André – Reparatie van horloges

Onze klokkenmaker/horlogier heeft zijn sporen in het vak verdiend. Of het een Zaanse of een Sallandse klok is, een Cartier of een Rolex… André reviseert en repareert alles.

André heeft de opleiding Uurwerkmaker gedaan op de Vakschool Schoonhoven

Rhonda – Uw gastvrouw

U wordt hartelijk verwelkomd door onze huishond Rhonda, alias Muis. Zolang u met goede bedoelingen komt zal haar staart vriendelijk zwaaien!

Edelsmid Baarn
Menu